Pored Bioshock Collection i XCOM 2 The Collection koji smo dobili u jednom danu, stigao nam je i port kolekcije koja je za većinu možda i najprivlačnija, a to je Borderlands Legendary Collection. U ovom pakovanju ćete dobiti tri igre iz ovog mega popularnog serijala, Borderlands GOTY, Borderlands 2 i Borderlands: The Pre Sequel – tri priče koje će vas zadržati preko 100 sati uz vašu Switch konzolu.

Koliko god da je bila popularna, Borderlands franšiza se drži svojih korena, tj prvog dela kroz sve naslove koji su izašli do sada, računajući i Borderlands 3 koji smo nedavno opisivali. Vremenom su ubacivane nove fore u naslove, ali gameplay je praktično ostao netaknut i ovo važi za jednu od prvih „looter shooter“ igara na tržištu. Sve šta vam je potrebno za ovakav naslov je naravno vreme, a možda i partner ukoliko želite da igrate u dvoje na jednoj konzoli!

Za razliku od Bioshocka koji naravno ni u originalu nije imao coop mod, kao ni XCOM2, Borderlands je zadržao Split-Screen mogućnost u ovom portu čak i na Switch konzoli, ali naravno samo u Docked modu. Ovo vam dozvoljava da sa nekim prođete celu kampanju,  a ukoliko poželite, možete naći još dva igrača online i igrati u četvoro.

Zbog čega je onda ovaj port toliko poseban u odnosu na ostale sem split-screen mogućnosti? Generalno gledano, Borderlands on the go je oduvek bila želja svih igrača. Borderlands je imao jednu malu ekskurziju na portabilnim konzolama pre nekoliko godina, tj na PlayStation Vita sistemu, ali to nije prošlo tako slavno. Igra se raspadala na svakom koraku, u trenucima je bila neigriva u apsolutno svakom smislu. Upravo zbog toga, sa tehničke strane Borderlands Legendary Collection je rame uz rame sa Bioshock Collection igru. 720p i 1080p rezolucija, sve u zavisnosti gde i kada igrate kao i zakucani frejmrejt na 30. Glatko i odlično igranje čak i na ovako malenom uređaju. Praktično sve šta je bilo u kolekcijama ovih igara koje su već izlazile za Xbox One i PS4 konzole je ostalo i ovde. Poboljšane teksture u odnosu na original, bolji efekti kao i skoro svi DLC dodaci u jednom pakovanju.

Ipak postoji još jedna stvar koja razlikuje ovu verziju od svih ostalih a to je Gyro nišanjenje. Svi mi imamo problema da nišanimo na malim analozima Switch konzole, a Gyro nišanjenje, koje vam dozvoljava da praktično podignete joyconove ili konzolu i nišanite neprijatelja koji je ispred vas je skoro totalno druga dimenzija igranja ovog naslova. Od konzole koja ima možda najosakaćeniji način nišanjenja, Switch se probio na prvom mestu zahvaljujući gyro aimingom. Udobnost i prirodnost ovakvog nišanjenja je ispred svega sem tastature i miša i samo zbog ovoga vredi igrati igru, sami ili sa prijateljem/partnerom.

Borderlands Legendary Collection (Nintendo Switch)
  • 8.5/10
    EmuGLX Score - 8.5/10
8.5/10

Finalni utisci:

Borderlands Legendary Collection je samo jedan od tri kolekcije koje je 2K Games izbacio u istom danu, ali to ne znači da ne vredi uzeti sve tri, jer svaka kolekcija vam donosi jedinstveno iskustvo, dosta izazova i pregršt sati zabave.