Posle završetka rada na jednom od najboljih RPG naslova svih vremena, Witcher 3: The Wild Hunt (EmuGlx opis) i njegovim pozamašnim ekspanzijama, poljski tim CD Projekt Red je preusmerio svoje resurse u dva projekta. Prvi je prebacivanje Witcher 3 kartične mini igre Gwent u zasebnu igru (sa velikom singleplayer kampanjom, koja će po svom izvođenju podsećati na centralnu mapu Heroes of Might & Magic serijala, i punom podrškom za online okršaje). Drugi projekat je ambiciozna adaptacija stonog RPG sistema Cyberpunk 2020 pod imenom Cyberpunk 2077, i on će predstavljati punokrvnog naslednika Witcher 3 igre sa novim sistemima borbe, napredovanja lika i istraživanja distopijskih ulica legendarnog Night City-ja.

Iako trenutno nemamo puno detalja o ovom projektu, CD Projekt Red je potvrdio svojim investitorima sa poljske finansijske berze, da trenutno na ovome radi više ljudi nego što je radilo na Witcher 3, što je zaista impresivan podatak. Zbog loše reakcije javnosti na promene izgleda Witcher 3 igre između ranog marketinga i završenog proizvoda, tim je odlučio da ovaj put predstavi Cyberpunk 2077 tek kada rad na igri bude priveden kraju.

Obzirom da je ovaj studio dosta narastao, i da već ima odličan engine uz pomoć koga može da napravi novo veliko open-world remek delo, nadamo se da nećemo dugo čekati na Cyberpunk 2077.