Capcom je danas objavlio detalje vezane za priču dugo očekivanog nastavka legendarnog borilačkog serijala – Street Fighter V. Kada ovaj naslov bude objavljen 16. februara igrači će moći da odigraju priče svih likova koje donose bitne infomacije o njima, njihovoj ulozi u igri i odnosu sa drugim likovima. Priče vezane za likove imaju prepoznatljiv retro stil kreiran od strange Bengus-a, poznatog Japanskog ilustratora koji je već radio na mnogim Street Fighter projektima u prošlosti.

Ovako odrađene priče likova predstavljaju prolog Street Fighter V Cinematic Story ekspanziji koja će biti objavljena u junu 2016. kao besplatan update za sve igrače. Priča se odvija između SFIII i SFIV i povezuje događaje koji su se desili između priče te dve igre. Biće ovo prvi put u istoriji da će fanovi Street Fightera moći da na ovakav način isprate priču.

Nakon što završite priču ili ostale single player sadržaje dostupne na launchu, dobijaćete Fight Money sa kojim će biti moguće otključati nove likove a možda i više od toga, u zavisnosti od nivoa težine. Capcom planira da pusti in-game store u isto vreme kada i veći post launch paket sadržaja tokom marta, tako da će igrači imati dosta vremena da sakupe Fight Money ili prave valute (poznate kao Zenny, u suštini valuta za mikrotransakcije).

Pored svega ovoga Capcom je potvrdio danas da će se četvrti i poslednji beta test za Street Fighter V održati 30-31 januara. Za više detalja o ovom beta testu posetite Capcom-Unity.