Godinu dana posle Amerike, korisnici PlayStation konzola u Evropi koji žele pristup premium servisu PlayStation Plus moraće da se pomire sa poskupljenjem. Od 31. avgusta, godišnja pretplata od PS+ servisa će poskupeti sa 40 funti na 50 funti u Velikoj Britaniji, i sa 50€ na 60€ na ostatku kontinenta (cena od mesec i tri meseca pristupa takođe ide na gore, i koštaće 7 funti i 20 funti u UK, odnosno 8€ i 25€ van UK).

PS+ pretplatnicima daje pristup mnogo većem spektru popusta digitalnih igara, mogućnost igranja online igara na PS4 konzoli (PS3 i Vita imaju besplatni online), pristup online prostoru za automatsko skladištenje snimljenih pozicija, automatsko skidanje softverskih zakrpa za igre i OS, i naravno mogućnost besplatnog pristupa nekolicini “Instant Game Collection” igara za PS4, PS3 i Vita sisteme koji se menjaju svakog meseca (jednom kada ih “kupite”, možete ih igrati dokle god ste član PS+ servisa). Tokom jula PS4 korisnici su preko PS Plus-a mogli igrati Until DawnGame of Thrones: A Telltale Series, a sad tokom avgusta će otključati pristup za Just Cause 3Assassin’s Creed: Freedom Cry.

Vredno je napomenuti da F2P igre na PS4 konzoli (Waframe, Let it Die, Loadout, Smite i mnoge druge) ne zahtevaju od igrača da plaćaju PS+ pretplatu da bi ih igrali online.