PlayerUnknown’s Battlegrounds je u poslednjih par meseci napravio pravu pometnju na PC sceni, uspevši da za kratko vreme posle svoje Early Access premijere u martu postane napopularnija igra koja je ikad bila deo PC online radnje i gaming servisa Steam. Sa preko 17 miliona prodatih kopija i preko 2 miliona istovremenih igrača (što je statistika sa kojom se ne mogu lako pohvaliti čak ni popoularne igre iz CoD, Battlefield i Destiny igara), ovaj FPS megahit se uveliko sprema da stigne i na konzole. To će se prvo desiti na Microsoftovoj platformi ovog decembra kada će u prodaju stići Game Preview verzija ove igre koja će raditi naravno i na običnoj Xbox One konzoli i jačoj Xbox One X konzoli (koja na žalost ove godine neće imati mogučnost puštanja 4K moda u ovoj igri).

Podsetimo se, PlayerUnknown’s Battlegrounds (takođe znan kao “PUBG”) je deo novokomponovanog PC “battle royale” žanra u kojem veliki broj igrača (u ovoj igri njih 100) biva izbačeno na prostrano ostrvo gde se moraju boriti u partijama koje uglavnom traju oko pola sata sve dok se ne nađe jedan pobednik (ili pobednički tim). Da bi bolje promovisali sukobe među igračima, igrači su primorani da beže od plave zone koja se redovno sužava, što dovodi do grupacije poslednjih preživelih igrača u jako malom prostoru gde je finalni sukob neizbežnan. Prepuna potencijala za ozbiljno taktičko igranje, bezbroj načina za zabavu i varijaciju koju donosi nepoznati raspored položaja oružja i opreme, PlayerUnknown’s Battlegrounds definitinvo predstavlja online iskustvo koje je već krenulo da polako redefinište modernu industriju online igara.

Posle premijere Xbox One “game preview” verzije igre 12. decembra, PUBG će dostići v1.0 status na PC-u pre kraja ovog decembra, posle čega možemo očekivati dolazak nove mape za igranje kao i PS4 verzije igre koja i dalje nema potvrđeni datum izlaska.