PlayerUnknown’s Battlegrounds je multiplayer igra koja je verovatno najbolji predstavnik battle royale žanra, zasnovanog na preživljavanju i “last man standing” okršajima. PUBG je stekao ogromnu popularnost među PC publikom a kao što je najavljeno na E3 sajmu, takođe stiže i na Xbox One.

Bluehole (tim iza igre) i Microsoft su tokom ovogodišnje konferencije na Gamescomu najavili da produbljuju saradnju. Microsoft će umešati prste u dalji razvoj igre, kako bi izdanje za konzolu brže bilo gotovo.

PC verzija je premašila broj od 8 miliona prodatih kopija, što je neverovatan uspeh za naslov koji je još u early accessu i dostupan samo par meseci. Ponovo smo dobili E3 trailer bez konkretnog datuma izlaska, samo sa “late 2017”.

 

Na osnovu pažljivo biranih reči tokom najave i priče na Twitteru, sve nam se čini da će PUBG biti Xbox One konzolna ekskluziva samo ove godine. Kao što je bio slučaj i sa “ekskluzivnim” Rise of the Tomb Raider, koji je tu ekskluzivnost zadržao godinu dana, neće biti iznenađujuće i ako PUBG bude imao PS4 verziju naredne godine.