Dve stvari su nam bile jasne posle igranja nedavne Star Wars: Battlefront II open bete – da ova igra zvuči i izgleda predivno, i da će oni sa najdubljim džepovima imati veliku prednost u MP okršajima. To je bilo moguće jer je tadašnji sistem napredovanja unutar MP sekcije igre bio zasnovan na StarCard sistemu kupovine booster packova sa stvarnim novcem, u kojima se nalazio nasumučni broj jačih i slabijih kartica koje su se mogle trošiti unutar online mečeva. Bonusi ovih kartica su davali ogromnu prednost onima koji su uložili dodatne pare u igru (čak dajuči periode neuništivosti ili značajnih dodataka na jačinu oružja), a kao dodatna so na ranu, ovi bonusi su bili vidljivi na post-kill ekranu u inventarima ljudi koji su vas upravo fragovali.

Javnost je naravno burno reagovala, i na svu srecu Electronic Arts je učinio pravi potez! Miktotransakcije sada nisu primarni način napredovanja u MP-u, i u finalnoj verziji igre nove sposobnosti i oprema od svih prisutnih klasa igrača i heroja će se otključavati tradicionalnim sakupljanjem XP poena tokom redovnog igranja igre. Iako i dalje mogu da se kupuju booster pakovi kartica, pravljenje njihovih najjačih varijacija preko Crafting sistema će biti omogućeno samo igračima koji ulože više vremena u igru. Ovo znači da ne postoji mogućnost da totalno novi igrač kupi igru i gomilu crate-ova i odmah napravi nezaustavljivog online karaktera. Jače Epic StarCard kartice će moći da se nabave jedino preko kupovine igre u pretprodaji ili kao deo Deluxe i Starter paketa igre.

Star Wars: Battlefront II stiže u prodaju 17. novembra na PC, PS4 i Xbox platformama, a pored dve velike MP sekcije (borbe na zemlji i u svemiru sa svemirskim brodovima) igra će takođe imati i SP kampanju.